Tóth Eszter: A derék asszony kézikönyve

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Kubinyiné Ibolya

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a Jó Hír Iratmisszió gondozásában legutóbb megjelent könyvünket, amelyet Tóth Eszter - kedves testvérünk - írt, akit valószínűleg többen ismertek. Eszter nászajándékul írta nevelt lánya számára ezt a könyvet, amelyben háziasszonyi és nevelői tapasztalatait összegzi. Előző könyve „Egyedül?!” címmel az Evangéliumi Kiadó gondozásában jelent meg.

A könyv borítója


Az alábbiakban a könyvborítón található ajánlások olvashatók:

"Tóth Eszter tanárnő könyvét házasságra készülő lányok kézikönyvévé kellene tenni. … A könyv különlegessége és igazi érdeme, hogy Isten szemével és bölcsességével láttatja meg, …hogy miközben a másikért, férjedért, gyermekeidért élsz, megvalósul a „derék asszony”, az Isten szerint való feleség és anya. Az írónő mindezt a Példabeszédek könyvének és általában a Bibliának gyakorlati életvezetését alapul véve a mindennapi feladatok szintjére bontja le. Sok hasonló könyvet olvastam, de egyik író sem tudta vagy akarta ennyire gyakorlati szintre vinni üzenetét."
Ittzés István, evangélikus lelkész

Tóth Eszter
nyelvész, nyelvtanár, egyetemi oktató

"Amikor elolvastam a könyvet, a lelkem mosolygott, mert nagy hiányt pótol ez az alapos, mindenre kiterjedő tanítás. Az anyáknak a napi munka után nem mindig volt idejük, fáradtságuk miatt erejük, hogy ilyen módszeresen, rendszerezetten oktassák lányaikat. Röviden: kell ez a könyv, segítség a hívő családoknak."
Nyitrai Erzsébet, a Magyar Evangéliumi Börtönmisszió munkatársa, háziasszony

"Napjainkban az haladó és előre mutató, ami konzervatív. Különös ellentmondás ez, de Tóth Eszter könyve éppen ezt igazolja. Ma nem tartják korszerűnek a nemi szerepek hangsúlyozását, az önmagát odaadó, hűséges feleség bemutatását, az anyaság értékének felragyogtatását, pedig éppen ezekre van szükség ahhoz, hogy népünk túlélje azt az erkölcsi gátszakadást, amelyben társadalmunk fuldoklik."
Dr. Pálhegyi Ferenc, pszichológus

Címkék: