Forró József: Tisztaság

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Varga László

Forró József testvérünknek 2013-ban jelent meg Tisztaság - a Bibliában és általában című könyve, amelyet szeretettel ajánlok mindenki figyelmébe.

A könyv borítója

 
Az ember életének alapvető igénye van a tisztaságra, mely egy olyan életszükséglet, ami jót és egyúttal derűt, örömöt is áraszt. A tiszta szó jelentéstartalma igen sokrétű, át meg átszövi testi, lelki, szellemi életünket. Szemléltetésül hadd álljon itt néhány kifejezés: tiszta búza, tiszta tudat (nem beteges), tiszta munka, tisztába jön valamivel (megért), tiszta életű (erkölcsös). Jó lenne, de az ember nem képes állandósítani sem önmagában, sem környezetében a tisztaságot, újra és újra megtisztításra szorul.

Sokféle tisztátalanság van a világban, ezek között a legagresszívebb a bűn. Az embernek nincs hatalmában az, hogy a bűntől önmagát megtisztítsa, egyedül Jézus Krisztus vére tisztít és szabadít meg bűneinktől.

Végezetül egy személyes megjegyzés:
Ez a könyv hiánypótló szerepet tölt be a hazai keresztyén irodalomban, azáltal, hogy a magyar ember gondolatszövésével, érzelemvilágával tükrözi vissza Isten Igéjét, felhasználja nyelvünk gazdag kifejezőképességét találékony szófordulataival, az életből vett hasonlataival. Hiszem, hogy ha valaki hittel, kereső szívvel olvassa ezt az írást, annak Isten áldásai nyílnak meg, és az Ő világosságának tisztasága ragyogja be szívét.

Valaki ezt mondta: az igazi jó könyvet ketten írják. Az egyik maga a szerző, a másik az olvasó, aki beleéli magát a könyv témájába, lelkében tovább írja úgy, hogy maga is aktív résztvevője lesz a soroknak.
Örömforrás az ilyen könyv, részese lehetsz, kedves olvasó, ha akarod.

Az alábbiakban a könyv előszavát idézzük a szerző tollából:

 
Előszó

Forró József
a Biatorbágyi Keresztyén Testvérgyülekezet elöljárója

„Tisztaság témakörben régóta belső tűzként égtek bennem az itt leírtak. Többször és több helyen képviseltem ezeket, szóltam róluk egy-egy Igével kapcsolatban. Most megpróbálom csokorba szedni, és hozzátenni, amit Isten, az Úr írás közben a szívemre helyezett.

A történetek szereplőit a saját nevükön megnevezve is leírhattam volna. Ezt itt az előszóban azért említem, hogy lehessen látni, és egyértelmű legyen, hogy nem kitaláltam őket. Ugyanakkor építeni szeretnék és nem rombolni azzal, hogy mellőztem az eredeti neveket.

Egy témakörben nem lehet mindenről a teljesség igényével írni, én legalábbis nem tudok. Kedves Olvasó, aki olvasod e könyvet, eldöntöd, hogy mennyire hiányos, vagy sem. Én az Úrtól vettem, és nekem ennyit adott, az én eszköztáram ilyen szintű.
Kívánom, hogy tudja Isten, a mi Urunk felhasználni az Ő Igéjét megtisztulásra és növekedésre. Az Igékhez fűzött történetek és kommentárok is segítsenek ebben.
Az Úré legyen a dicsőség!
 

A könyv kereskedelmi forgalomba nem került, de az alábbi elérhetőségeken a szerzőtől díjtalanul megrendelhető - amíg a készlet tart: Forró József, Tel.: +3630 454 9551, E-mail: forrojo(kukac)gmail.com

Címkék: