Bemerítkezés Dömösön

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Nagy Ernő

Augusztus vége egyúttal a nyári programok, a kánikula végét és az iskolakezdés előszelét jelenti. Meg a – most már hagyományosan – Dömösön megrendezett bemerítkezés idejét is.

 
260 résztvevő, 13 bemerítkező és 6 gyülekezet, na meg jó néhány vendég együttműködésével vasárnap, augusztus 25-én 10 órakor a Biblia Centrum nagy sátra alatt vette kezdetét az ünnepség. A kenyértörési alkalmat megelőzte a bemerítkezők bizonyságtétele. Egyik-másik történet szívbe markolóan szemléltette Isten atyai szeretetét. Amikor a boldogság keresésében egyesek mélyen belegabalyodtak saját életük járhatatlan útvesztőibe, Isten szeretettel hívta, mentette ki őket, nem szemrehányással, hanem gyengéden segítve leporolni életükről maguk választotta régi létük romboló nyomait, következményeit. Ő az, aki igazi közösségbe hív Önmagával, de egymással is.

"Ezért, Agrippa király,
nem voltam engedetlen
a mennyei látomás iránt"
(ApCsel 26,19)
Roger Brind testvér hirdette Isten Igéjét az ApCsel 26,19 alapján. Az üzenet párhuzamot állított a bemerítkezők és Pál tapasztalata közé. Pál megtapasztalta azt, ahogy saját elképzelésétől, vakbuzgóságától vezettetve teljesen rossz irányba haladt; Jézus közbelépve megállította, életének egy teljesen új irányt adott - de ennek része volt az is, hogy előbb mások kellett kézen fogják, vezessék, foglalkozzanak vele. Ugyanígy a megtérők is bizonyságot tettek arról, ahogy Jézussal találkozva elfordultak sötét árnyékú múltjuktól, életük pedig új irányt és értelmet nyert. Ennek az új iránynak része az is, hogy most mások kézen fogják és vezetik őket - nemcsak a vízbe, hanem az új élet első lépéseiben is.

Az igehirdetés után mindenki a Duna-partra vonult, ahol maga a bemerítkezés történt.

Bemerítkezés a Dunába


 
Ezek után következett – újból a sátor alatt – a bemerítettekért történő imádság. Az azt követő közös ebéd (gulyásleves) pedig jó alapot adott a beszélgetéseknek, a testvéri közösség ápolásának. Sokak számára kitűnő lehetőség ez, rég nem látott testvérekkel újból egy kis időt eltölteni.

Ha pedig valaki lemaradt, vagy „repetát” szeretne: 2014 augusztus 24. kínálja magát – várunk szeretettel!

Címkék: