A függöny mögött

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Forró József

Mi van a függöny vagy a színfalak mögött? Ha elhőzzák a függönyt, csak akkor érzékelhetjük, hogy mi van mögötte. Általában a külső szemlélő nem látja az előkészületi munkákat. Amikor egy színházban beülünk a nézőtérre, nem tudjuk, hogy mi van a függöny mögött. Csak amikor elgördül a függöny, akkor látható a helyszín és a színészek, akik előadják az éppen betanult jelenetet. Bábszínházban csak bábokat látunk és hangokat hallunk, de hogy a bábokat kik mozgatják, azt nem. Ha a háttérben lévő élő személyek nem hoznák mozgásba az élettelen figurákat, akkor önmagukban nem sokat jelentenének.

A könyv borítója

 
Isten úgy teremtette a világot, hogy mindaz, ami számunkra most látható, az a láthatatlanból állott elő. A függöny mögül előhozott "valamit", és ez a "valami" az, ahol mi élünk, a Föld és az azt körülvevő Univerzum a csillagtengerrel. Isten nem mindent tett láthatóvá, nem mindent helyezett a láthatóság színpadára. Marad még a függöny mögött bőven olyasmi, amit mi nem látunk, de némelykor Isten fellebbenti a függönyt egyes embereknek. Több ilyen eset van leírva a Bibliában.

Az egyik ilyen tipikus példa Jób személye és története a Jób könyvében. Mielőtt Jób abba a nyomorúságos állapotba került - mondhatjuk úgy, hogy próbába - , előtte történt valami. Persze Jób ezt a próbák alatt nem tudta. Nem sejtette, hogy a Sátán kikérte őt Istentől egy időre. Ő csak a látható, érezhető szenvedést élte át, pedig szenvedése előtt a függöny mögött dőlt el életének ez a része.

Ebben a könyvemben nem Jób történetét használom fel arra, hogy bemutassama a függöny mögötti eseményeket, hanem a Bibliában Eszter királyné történetét és szemelvényeket Dániel életéből. Ezek a személyek nagyjából ötszáz évvel időszámításunk előtt éltek. Regény formájában írom le, hogy mi történt a függöny mögött, de ragaszkodom a kijelentett, leírt isteni Igékhez. A függöny mögött Isten, a Teremtő Atya van. Vedd észre, amikor elhúzza a függönyt, de amikor nem teszi, akkor is tudjuk ezt!

Isten ma is élő és jelenvaló, és ez most, a 21. században is érvényes. A mában is, minden történés mögött ott van Isten, Ő mindent lát. Ő a mának és a holnapnak is Ura. Nem látunk a függöny mögé, de esetenként Isten most is elhúzza a függönyt.

A könyv megjelent az Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió testvéri segítségével. Megrendelhető a szerzőtől: Forró József, Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet, Tel.: 0630/454-9551; forrojo(kukac)gmail.com

 

A szerző korábban megjelent könyvei:

  • Vetés
  • Tisztaság
  • Barabbás
  • Emlékezés

Címkék: