ELF 2012 - Eger

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Balogh Péter

Beszámoló az ELF (European Leadership Forum) 2012. május 19-24. között megrendezett evangéliumi keresztyén vezetők fórumáról.

Köszöntést hozok testvéreinktől Európa több országából, akikkel Isten kegyelméből egy nagyon áldott konferencián vehettünk részt feleségemmel, Judittal a múlt hónapban. Az ELF (European Leadership Forum) évente ismétlődő rendezvény, amelyen evangéliumi keresztyén vezetők és különböző szolgálatokat végzők találkoznak. Idén közel 600-an voltunk együtt Egerben, ahol számos témakörben, közös és párhuzamosan futó szemináriumokon – több mint 350 (!) előadás 5 nap alatt – épülhettünk.

John Lennox baráti körben a Fórumon

Több testvérrel is megismerkedtünk, akik más nemzetek Testvér Gyülekezeteiből (Brethren) képviselték az evangéliumi keresztyénséget: Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Svájc, Lengyelország. Ezek a testvérek nagy érdeklődéssel vettek körbe minket, és kérdeztek a magyarországi gyülekezeti helyzetről. Imádkoztak értünk, bátorítottak, a szívük tele volt Krisztus szeretetével, a misszió ügyével, a tanítványozás, gyülekezetplántálás munkájával. A konferencia főelőadója a szintén Brethren hátterű John Lennox volt, aki hasonlóképpen üdvözli gyülekezeteinket. Lennox testvér, az oxfordi egyetem matematika professzora, több évtizede látogatja a Magyarországi Keresztyén Testvér Gyülekezeteket, így sokan ismerhetjük szolgálatait, könyveit. Az elmúlt évek során – szintén az ELF apropóján megszervezve – hallhattuk őt és Jürgen Spieß ókortörténészt Egerben a Technika Házában, valamint a Miskolci Egyetemen.

Pablo Martínez Vila

Pablo Martinez spanyol pszichiáter – aki idén nem tudott eljönni, de évről évre egyik központi előadója a fórumnak – szintén ismerős közösségeinkben. Pablo 2008-ban a Miskolci Ifjúsági Konferencia előadója volt. Az ehhez hasonló kapcsolatok építését, források felhasználását segíti elő az ELF. A szervezők elkötelezetten támogatják az európai keresztyén vezetők képzését és a missziós munkát.

Akiket további részletek érdekelnek, illetve szeretnének részt venni a jövőben ezen a konferencián, azok keressék fel a fórum honlapját, ahol minden szükséges információ elérhető: www.euroleadership.org. Mivel minden előadás angolul történik tolmácsolás nélkül, a részvétel feltétele a nyelvtudás. De több magyar evangéliumi gyülekezet összefogásával várható, hogy a jövőben megvalósul szűkített formában egy hasonló fórum tolmácsolással.

Címkék: